DTBK fyller 40!

I början av juni samlades vi ett gäng entusiastiska medlemmar för att fira att vår kära klubb fyllde 40 år. Solen sken, vädret var fantastiskt och humöret var på topp.

Vi förlade födelsedagskalaset till Skänkstugan vid Nygårds värdshus i Täby kyrkby. När vi anlände serverades vi bubbel på terrassen och vi minglade, skålade och sjöng ”ja må vi leva” till klubbens ära.

Det hade dukats långbord åt oss på Skänkstugans stora uteplats och vi bjöds på ett ljuvlig trerättersmeny.

Förrätt

Toast Skagen på smörstekt surdegsbröd, sallad och citron.
*

Varmrätt, fisk

Skinnhalstrad röding med sparrissmörsås, sommarprimörer, potatiskaka med västerbottenost och örter.
*

Varmrätt, kött

Biff Rydberg (tärnad oxfilé, tärnad potatis, hackad lök, äggula, senapskräm).
*

Efterrätt

Vaniljpannacotta smaksatt med passionsfrukt serveras med hallon- och rabarberkompott samt rostad vit choklad.
*

Under kvällen lyssnade vi på välkomsttal av klubbens ordförande Ulrika Wall och vi fick även höra en sammanfattning av klubbens historia återberättad av undertecknad.

Vi aktiverade oss även med att tävla i elitspår under kvällens gång. Olika delar av ett elitspår representerandes av olika tävlingslekar. Det skulle till exempel ätas godissnören snabbast (linhantering), identifieras fyra kryddofter (doftanalys), hittas fyra föremål vars första bokstäver bildade DTBK (uppletande), hålla ett geléhallon på tungan längst (platsliggning och fokus!), gissa längd och vikt på två föremål (tungapport och hopp över hinder) och grande finale, fotgående inspirerat av leken ”Simon says”.

Helt klart är att många av DTBKs medlemmar är grymt fokuserade vinnarskallar!

Vinnare av varje delmoment belönades med en spårpinne och den åtråvärda slutrapporten gick till den som samlat flest spårpinnar under kvällens gång. Det blev ingen mindre än en av klubbens största spårstjärnor, Pia Brygård!

Efter en trevlig kväll med mycket skratt, snack om både hund- och icke hundrelaterade ämnen och härlig stämning i sann DTBK-anda avslutade vi med ”hundens skål” och tackade Skänkstugan för fantastisk mat och service.

GRATTIS DTBK 40 ÅR!!!

/Caroline Forsberg